Terug
4 okt '24 & 18 okt '24

Eetwijs | 2-daagse opleiding ter ondersteuning van de behandeling van cliënten met een eetstoornis

Fysiek evenement

Eetwijs organiseert ook dit jaar weer een opleiding voor diëtisten, die graag willen werken met cliënten met een eetstoornis. Een opleiding waarin ze vooral heel veel praktische handvaten krijgen om specifiek als diëtist toch met deze doelgroep aan de slag te kunnen gaan.

We voelen de druk op de zorgsector voor deze kwetsbare groep erg toenemen. Diëtisten worden de laatste jaren heel nauw betrokken in de begeleiding en krijgen een prominente rol in het zorgteam van mensen met eetstoornissen, waar we uiteraard heel blij mee zijn. We merken zelf dat de slaagkansen voor herstel hierdoor toenemen en de kwaliteit van de totale begeleiding erdoor verhoogt. 
Dit diëtistenwerk is boeiend en uitdagend, echter niet vanzelfsprekend. Het vereist voldoende opleiding en ervaring om cliënten op een goede manier te begeleiden en ook zelf in je kracht te staan. Wij willen collega’s kennis en handvaten geven en zelfzekerheid en zelfvertrouwen laten ontwikkelen.

Hiervoor ontwikkelden we een praktische opleiding met aandacht voor intakes, opmaken van behandelplannen en eetdoelstellingen, hoe omgaan met gewicht en lichaamsbeleving, hoe omgaan met het specifieke karakter van de aandoening (volgens diagnose), wat met weerstand, wat kan je in de praktijk met die fases van gedragsverandering …

Deze ‘basis’opleiding duurt 2 dagen.
Daarna is er de mogelijkheid om deel te nemen aan vervolgsessies (online) waar meer zal worden in gegaan op diepgaandere thema’s ook specifiek voor diëtisten als comorbiditeiten, hoe ouders betrekken in de begeleiding, psychologie in de diëtistenprakijk, hoe omgaan met persoonlijkheidsproblematieken...

Tijdstip 2-daagse opleiding: 4 en 18 oktober 2024 (9u30 – 16u)
Locatie: Eetwijs, Karel Schurmansstraat 7 te Leuven
Kostprijs: 415 euro (inclusief 2 intervisiemomenten) 
Meer info op de website van Eetwijs.

Praktische info en inschrijven.

Meer informatie vind je op de website van Eetwijs.