Terug
24 sep '24

HoGent | Postgraduaat eetstoornissen

Fysiek evenement

In dit postgraduaat zoomen we in op de dynamiek tussen een aantal uitdagingen en de eetstoornis (ASS, dubbel­diagnose, lichaams­beeld, intuïtief eten, sport, zwangerschap, …). We staan stil bij de taal van de eetstoornis en bekijken samen met patiënten en hun omgeving verschillende aanpakken die zowel op de medische, psychologische en sociale facetten ingaan. Het is daarbij waardevol om een multi­disciplinair netwerk uit te bouwen. Gezien de complexiteit eetstoornis dient de hulp­verlener voldoende oog te hebben voor de eigen zelf­zorg én diens patiënt.
doelgroep

Houders van een bachelor­diploma voedings- en dieet­kunde. Pas afgestudeerd of al aan de slag als diëtist.

attestering
Je ontvangt een getuig­schrift postgraduaat 'Praktijk­gerichte en contextuele benadering binnen de begeleiding van eetstoornissen. Net iets meer, net iets anders' op voorwaarde van minstens 80% aanwezigheid, een positieve evaluatie van je portfolio en indien je slaagt voor je opleidings­onderdelen.

data
Je hebt wekelijks slechts 1 lesdag: dinsdag. Dit postgraduaat is dus perfect te combineren met een job, gezin, andere studie of activiteit. De opleiding start in september en duurt een academiejaar.
 

Locatie
Je hebt les op campus Vesalius en op campus campus Schoonmeersen gebouw T.

Prijs
2150 euro* (incl. 4 studie­dagen ter waarde van 480 euro)
*onder voorbehoud van wijzigingen

Subsidie voor je deelname via de kmo-portefeuille
Werk je in de privésector? Met deze subsidie recupereer je mogelijk een stuk van je inschrijvings­geld. Erkenningsnummer HOGENT - opleiding: DV.O101616

Praktische info en inschrijven.

Meer info vind je hier!