Terug

KINTU | Online opleiding Osteoporose

Meer informatie

Botontkalking of osteoporose is een stoornis van het skelet die gekenmerkt wordt door een lage botmassa en een verstoring van de micro-architectuur van het botweefsel. Hierdoor worden de beenderen van het lichaam brozer en neemt de kans op breuken toe. Osteoporose blijft meestal onopgemerkt totdat de beenderen zó broos geworden zijn dat ze na een minimaal trauma of soms zelfs spontaan kunnen breken. De meeste osteoporotische breuken komen voor in de polsen, wervels en heupen, waar ze ernstige gevolgen kunnen hebben. Zo gaan wervelfracturen gepaard met pijn, kleiner worden en moeilijkheden om te stappen. Bovendien ondervinden vier op de vijf patiënten één jaar na een heupfractuur nog steeds problemen bij het uitvoeren van dagdagelijkse activiteiten. Osteoporose komt vooral voor bij gemenopauzeerde vrouwen, van wie de helft zal breken ten gevolge van osteoporose, maar ook één op de vijf mannen ouder dan 50 jaar zal ooit een osteoporotische breuk oplopen. Een gezonde levensstijl is essentieel om osteoporose te voorkomen. Daarom is het belangrijk om voldoende te bewegen en voldoende calcium en vitamine D in te nemen. Daarnaast bestaan er geneesmiddelen om osteoporose te behandelen en het risico op breuken te verkleinen. In de lezing van 22 maart 2024 wordt dieper ingegaan op de oorzaken en de gevolgen van osteoporose. Daarnaast wordt ook besproken hoe osteoporose voorkomen en behandeld kan worden.

 

 

 

Praktische informatie

Kosten
€ 59,-
(inclusief BTW, digitale hand-outs, opleidingsattest)
Na 21 maart: € 69,-

Algemene voorwaarden
   Uw inschrijving is bindend. Inschrijving verplicht dus tot betalen.
   Omdat de opleiding ook uitgesteld gevolgd kan worden is er om geen enkele reden restitutie mogelijk.

Uitgesteld kijken
   Deze opleiding kan tot en met 13 mei herbekeken worden. De link hiervoor krijgt elke deelnemer toegestuurd via mail van zodra de opnames klaar zijn.
   Dit duurt meestal 1 tot 2 dagen.

Attest van deelname
   Een attest van deelname krijg je nadat je live hebt deelgenomen of na 13 mei.

Online
   Deze opleiding wordt online georganiseerd. Een aantal uren voor aanvang krijg je de inloggegevens via mail op het door u opgegeven e-mailadres.
   Er is slechts 1 link voorzien per e-mailadres. Vragen stellen kan via de chat.

Uw organisator
  Chris Kerfs 
  Kintu
  BE0703.678.976
  www.kintu.be 
  chris.kerfs@kintu.be 

Praktische info en inschrijven.

Meer info vind je hier