Terug

Eerstelijnszones

Ontdek de kracht van samenwerking via diëtistenkringen en eerstelijnszones in Vlaanderen.

Sluit je aan bij je lokale diëtistenkring

Met de oprichting van de eerstelijnszones kunnen we ons in diëtistenkringen groeperen. Ben jij een enthousiaste diëtist gepassioneerd door je vak? Word dan lid van de diëtistenkring in jouw regio!

Diëtistenkringen in Vlaanderen

Werk dynamisch samen door lid te worden van onze lokale diëtistenkringen. Hier krijg je de kans om collega's te ontmoeten en ideeën uit te wisselen in een stimulerende omgeving.

Wat is een diëtistenkring?

Een diëtistenkring is een groep diëtisten uit dezelfde regio die hun krachten bundelen. Ze komen af en toe samen om casussen te bespreken, te netwerken, evenementen te organiseren, ....

Iedere kring heeft dezelfde kerntaken: een interdisciplinair platform voor communicatie aanbieden, de zichtbaarheid van diëtisten binnen de ELZ verhogen en contact met of vertegenwoordiging in de Zorgraad optimaliseren. Daarnaast heeft elke kring zijn eigen doelstellingen, zoals elkaar beter leren kennen of contact met andere zorgverleners leggen. 

Waarom deelnemen aan kringwerking?

  • Betere samenwerking met lokale collega’s
  • Mogelijkheid tot deelname intervisiemomenten
  • Toegang tot informatie over opleidingen en actua
  • Efficiënte doorverwijzing

Wat doet een kringverantwoordelijke?

Een diëtistenkring wordt getrokken door een gepassioneerde kringverantwoordelijke. Als kringverantwoordelijke speel je een cruciale rol bij het coördineren van activiteiten en het aanmoedigen van samenwerking binnen de kring. Een kringverantwoordelijke is iemand die enthousiast is over ons prachtige beroep en die vrijwillig het initiatief neemt om de kring op te starten.

De voornaamste taken zijn:

  • Stimuleren van samenwerking tussen kringleden
  • Organiseren van kringactiviteiten (vb intervisie)
  • Delen van informatie over bijscholingen en actua
  • Communicatieplatform voorzien (vb WhatsApp of Facebook)

Is er in jouw ELZ nog geen kringwerking en wil jij graag kringverantwoordelijke zijn? Mail dan naar kringcoordinator@vbvd.be

Bekijk via de knop hieronder het overzicht van alle diëtistenkringen in de eerstelijnszones.

De Sociale Kaart

De Vlaamse Sociale Kaart wil elke burger en hulpverlener informeren over het zorgaanbod in Vlaanderen en Brussel.

Wil je makkelijk gevonden worden als diëtist? Plaats dan je gegevens op de Sociale Kaart.

Actief als kringverantwoordelijke?

Met de steun van het Agentschap Zorg en gezondheid wil de VBVD de betrokkenheid van de lokale zorgverstrekker in de eerstelijnszone te vergroten. We doen dan ook ons uiterste best om kringverantwoordelijken zo goed mogelijk te ondersteunen.

Bezoek via onderstaande link de webpagina speciaal voor kringverantwoordelijken. Je vindt er praktische informatie over o.a. boekhouding en opnames van webinars.