Terug

Tarieven Revalidatieverstrekkingen RIZIV

Wettelijke terugbetalingen door het RIZIV

Revalidatieverstrekkingen voor diëtisten zijn specifieke diensten die worden vergoed door het RIZIV (Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering) in België. Deze verstrekkingen hebben betrekking op de dieetbegeleiding en educatie die diëtisten aanbieden aan hun patiënten.

Diëtisten kunnen betrokken zijn bij de behandeling van verschillende medische aandoeningen, zoals obesitas bij kinderen en jongeren, diabetes, nierinsufficiëntie en long-covid.

De revalidatieverstrekkingen voor diëtisten worden vergoed binnen de wettelijke regeling van de ziekteverzekering in België. De vergoedingen en tarieven voor deze verstrekkingen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke regels en voorschriften van het RIZIV. Het is belangrijk op te merken dat er mogelijk bepaalde voorwaarden en beperkingen gelden voor de vergoeding van diëtistische revalidatieverstrekkingen, zoals een voorschrift van een arts of specialist.

 

Geldende tarieven

De tarieven voor de revalidatieverstrekkingen worden regelmatig aangepast. Gebruik steeds de geldende tarieven van het moment. Hieronder kun je als lid een handig overzicht van deze tarieven downloaden. Kijk zeker na dat je steeds het document met de laatste tarieven download.

Login of word lid

En krijg toegang tot de volledige inhoud van deze pagina.