Terug

Nieuwe RIZIV-tarieven vanaf 1 januari 2024

Een nieuw jaar gaat traditiegewijs gepaard met nieuwe RIZIV-tarieven. Daarnaast zijn er ook een aantal veranderingen doorgevoerd in de nomenclatuurnummers bij diabetes.

De nieuwste RIZIV-tarieven nu beschikbaar zijn op onze website. Het is van belang dat je op de hoogte bent van de recente ontwikkelingen, aangezien er enkele significante aanpassingen zijn doorgevoerd met betrekking tot opstarttraject diabetes i.p.v het voortraject diabetes. Alle tarieven vind je hier terug.


Deze wijziging is bedoeld om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en beter in te spelen op de behoeften van de patiënten. Alle informatie i.v.m het opstarttraject vind hier terug.


Daarnaast zijn er ook aanpassingen doorgevoerd in de nomenclatuur bij het zorgtraject diabetes. De nomenclatuur voor de sessies voeding bij het zorgtraject diabetes en zorgtraject nierinsufficiëntie worden van elkaar gesplitst. Waardoor er een nieuwe nomenclatuurnummer is voor voor sessies voeding bij het zorgtraject diabetes. Meer informatie vind je hier.


Als VBVD blijven we ijveren voor sterkere en meer terugbetalingen voor onze patiënten!