Terug

Voorzitter Kris overhandigde ons memorandum aan Hilde Crevits

Tijdens de NuHCaS-inspiratiedag van 23 november 2023 overhandigde onze co-voorzitter Kris een memorandum aan Hilde Crevits. Ook Mevrouw Karine Moykens, secretaris-generaal departement Zorg, was aanwezig en zal ons memorandum nog ontvangen.

Een memorandum met de problemen en uitdagingen van Vlaamse diëtisten

Tijdens de NuHCaS-inspiratiedag van 23 november 2023 bogen de professionals uit de voedings- en gezondheidssector zich over het thema 'lekker en evenwichtige voeding voor iedereen'. Meer over deze interessante dag lees je hier.

Ook minister Hilde Crevits was aanwezig. Onze co-voorzitter Kris overhandigde haar ons memorandum met een duidelijke boodschap over de problemen en uitdagingen van Vlaamse diëtisten.

Voorzitster Kris overhandigt het memorandium aan Hilde Crevits

In het memorandum vertellen we de Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin over een aantal grote problemen en uitdagingen waar diëtisten in Vlaanderen mee kampen. We hebben het onder andere over de beperkte terugbetaling bij diëtisten, de te lage honoraria opgelegd door het RIZIV, het gebrek aan nadruk op preventie en de oneerlijke concurrentie met voedingscoaches.

Daarnaast deden we een aantal aanbevelingen zoals de automatische indexering van lonen, een grotere inzet van diëtisten bij preventie, de uitwerking van het portfolio horende bij de kwaliteitswet en de oprichting van een controleorgaan voor diëtisten.

Minister Crevits nam de brief in ontvangst en ook alle andere politieke partijen zullen dit van ons ontvangen. 

 

Het volledige memorandum kun je hieronder downloaden.

Lees het volledige memorandum